PostHeaderIcon
2010 Campionat del Món - DIARI EXPEDICIÓ

DIARI DEL MUNDIAL

Per Joan Gasques, Aram Bernaus, Anna Campo i Ester Pujol

PostHeaderIcon Capitol I

 
Dilluns 8-11-10

Avui al matí després de donar alguna volta, hem arribat al Dojo Robert Leconte, que és el lloc on es celebra la competició; sessió de fotos, salutacions de vells coneguts i hem continuat amb la desfilada del jugadors dels països participants i l’acte d’obertura i parlaments a càrrec de dirigents de la Blackball International i la EBA.

A continuació s’ha realitzat una horeta  d’escalfament i tot seguit s’ha iniciat  la competició.

La selecció Men s’ha enfrontat en primer lloc a Sud-àfrica, revalidant la última victòria assolida a la final de l’anterior Mundial, per un ajustat 13-12. Seguidament s’ha jugat amb la selecció de Marroc, a priori més fluixa que Sud-àfrica però que ja ha tingut una bona estona a l’equip en escac, fins que finalment Catalunya Men-A s’ha imposat altre cop per un 13-12. El millors jugadors de Divisió d’Honor han acabat la jornada jugant amb Irlanda del Nord, partit que s’ha mantingut amb alternatives fins que s’han produït alguns malentesos, moment a partir del qual la nostra selecció els ha apallissat assolint finalment un contundent 16-9. Dia doncs, encara que ajustat pels resultats, de molt bon començament per aquesta equip, ja que inicialment aquesta categoria del Mundial en la fase prèvia es separava en dos grups, i finalment queda reduïda a un sol grup de 12 equips, amb tots els favorits competint al mateix grup per assolir les 4 places cap a semis.

Pel que fa a les noies, s’han estrenat al mundial guanyant 16 a 9 l’enfrontament amb Irlanda del Nord, oferint un bon espectacle en el que hem pogut veure dos set i negra de Laura Castelló i Vanesa Montero respectivament. Després d’aquest enfrontament les nostres noies han seguit aguantant la tensió de la competició en l’enfrontament contra Escòcia, en que la veterania i saber fer de les escoceses ha pogut més que les moltes ganes de l’equip Català, que ha acabat cedint amb un no gens menyspreable 9 a 16.

Pel que fa els Sèniors, han tingut un començament molt fred amb la selecció d’Irlanda del Nord, no han trobat la manera d’entrar bé a les partides i han sofert un contundent 23-2. Seguidament han jugat amb Escòcia i tot i que també han perdut 19-6 ja hem pogut començar a veure als jugadors més situats i controlant molt més les partides.

Creiem que els propers dies veurem molts millors resultats d’aquesta selecció, ja que els dos enfrontaments de la primera jornada han estat contra possiblement els millors equips d’aquesta categoria, especialment la d’Escòcia, que es diu que és la selecció sènior més poderosa.

I per últim, el nens han començat el seu únic enfrontament contra França amb moltes ganes, però cap d’ells s’ha pogut trobar còmodes mentre la victòria era possible, ara bé, un cop ja havien perdut per 13-5, sense la pressió a sobre, han revifat i han situat el definitiu 16-9 al marcador, amb una tacada inclosa a càrrec d’en Tito Contreras. De ben segur que en els propers enfrontaments la confiança en la competitivitat de l’equip i el saber trobar-se en l’escenari, faran que els babys donin el millor de si.

I això és tot amics, seguirem informant.

Ester, Vicens, Aram i Joan, a 8 de Novembre de 2010 – Limoges / França.

 

PostHeaderIcon Pròleg

 
L'Equip Manager, format per l'Anna Campo, Ester Pujol, Aram Bernaus i un servidor, ens complau informar que l'expedició de 27 persones enviada a Limoges per atendre el Mundial de Blackball 2010 ha arribat sense cap incident, després d'una distreta ruta per carretera. La rebuda al chateau/castell ha estat fantàstica, gràcies a que l'Aram i el Lluís Cubero es van desplaçar 12 hores abans que la resta de l'expedició, per tal que a l'arribada trobèssim la llar de foc encesa i el sopar a taula. Gràcies companys!
 
Un cop engegada tota la operativa, podem dir que els jugadors han dormit i menjat bé, gràcies també a la tremenda tasca que està portant a terme en Ruben García, que s'hi està deixant la pell.
 
A hores d'ara, mentre rebem les últimes instruccions de l'organització, només ens queda esperar al dilluns per llevar els tacs, i fer front a els primers enfrontaments dels 4 equips que hem desplaçat.

A destacar per demà dilluns 8/11 :
 
- Intensa jornada pels U23 (Tito, Eloy, Jonathan, Gerry i Bernat), que faran front a l'amfitriona selecció francesa, per després, a la tarda mesurar-se contra els recentment campions d'Europa: Scotland.
  
- Els nois i les noies (Lluis, Sandra, Roman, Vanesa, Joanet, Helena, David, Estefi, Quim i Laura), que iniciaran el seu devenir per aquest mundial enfrontant-se a les seleccions de Sud-Àfrica, subcampions i campiones del món respectivament. Deu ni dó.
 
- Pels més madurets, entre d'altres els esperen els Escocesos més veterans, possiblement fent volar les seves faldes.
 
I això és tot amics, per ara.....

PD: 48 hores més tard, l'Aram encara s'enrecorda de com es diu, tot i que segueix confonent la marró amb les vermelles.

Seguirem informant.

Joan Gasques - 7 de Novembre de 2010 - Limoges, França.
 


Destacats
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner